Inspector Werkplek

Voor de Gemeente Gorinchem is er een nieuw tijdperk aangebroken. Vanaf 29 februari zijn er geen vaste werkplekken meer. Een grote verandering waarbij het complete kantoor opnieuw is ingericht. Aan ons is gevraagd om dit tijdperk in te luiden met een filmpje. Met daarbij de volgende wensen: Laat onze medewerkers zien wat Anders Werken inhoudt, zonder dat het een instructiefilm wordt. De film moet een positieve vibe hebben met de nodige humor en de deadline is over 3 weken.

Het eindresultaat:
Een filmpje van 4 minuten met zelf gecomponeerde muziek. Hierin zien we Inspecteur de Vries en inspecteur de Gier. Beide in witte stofjas gekleed. Ze krijgen een geheime opdracht. Zijn de medewerkers van de Gemeente Gorinchem klaar voor het Anders Werken? Dit gaan ze tot op de bodem uitzoeken. Het filmpje begint met de Inspector Gadget tune. We zien enkele ambtenaren aan het werk in de nieuwe situatie. Op de achtergrond duiken de inspecteurs op. Ze kijken elkaar instemmend aan en maken aantekeningen. Daarna volgen we een ambtenaar die het flexwerken tot een kunst heeft verheven. Ze werkt werkelijk waar overal: Een drukke winkelstraat, een bankje in het park, de veerdienst richting Woudrichem, diverse flexplekken en zelfs het zwembad ziet ze als een geschikte werkplek. De twee inspecteurs weten genoeg en gaan terug naar hun opdrachtgever. Eindconclusie: Anders Werken, de Gemeente Gorinchem is er klaar voor!

Reactie opdrachtgever:
“We zijn super tevreden over het filmpje! Zeker gezien de korte voorbereidingstijd is het gelukt een filmpje te maken met de juiste tone of voice! Complimenten voor Gerjan en zijn crew!”

Het filmpje zelf kunnen we niet laten zien. Dit was puur voor intern gebruik. Wel kunnen we de intro laten zien.